Meşhur Talaş böreğini Erzurumlular böyle pişiriyor ve börek tel tel dökülüyor

HAZIRLANIŞI

Havuçları küçük küçük doğrayın ve bol suda haşlayın.
Kısa bir süre haşlanan havuçların üzerine bezelyeleri ekleyin. Hafif diri haldeyken ocaktan alın.
Buzlu su dolu kabın içerisine haşlanan sebzeleri atın.
Soğanı yemeklik olarak doğrayıp tencereye aktarın.
Üzerine tereyağı ve zeytinyağı ilave edip, hafifçe soteleyin.
Sotelenen soğanlara kuşbaşı doğranmış etleri alıp kavurun.
Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
Ardından haşlanan havuçlar ve bezelyeleri ekleyip, baharat ve tuzunu da ilave edin.
Son olarak sıcak suyunu da ilave edip iç harcın suyunu çektirin.
Hazırladığınız iç harcı soğuması için bir kenarda bekletin.
Dondurulmuş milföyleri buzdolabından çıkarın ve oda sıcaklığına gelene dek bekletin.
Yeteri kadar çözülmüş milföyleri kare olacak şekilde kesin.

Soğuyan iç harçtan milföy hamurlarının üzerine yerleştirip, hamurları üçgen olacak şekilde kapatın.
Her hamur için aynı işlemi yapıp, talaş böreklerini hazırlayın.
Yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine hazırladığınız börekleri dizin.
Küçük bir kapta yumurta sarısı ve ayçiçeği yağını karıştırın.
Hazırlanan böreklere bu karışımı bolca sürün.
Üzerlerine son olarak susam ve çörekotu gezdirin.
180 derecede ısınan fırında altı üstü iyi güzelce kızarana kadar pişirin.