Mercimek köftesi dağılıyor mu? Maraş'ta böyle hazırlanıyor ve ufalanmıyor
Mercimekler yıkanır ve tencereye alınarak üzerini 3 su bardağı
su ilave edilir. İyice yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Bulgurun suyu çekince içine bulgur atılır ve tencerenin kapağı
kapalı olarak yarım saat bekletilir.
Tavamıza ince kıyılmış soğanları atalım, sıvı yağda soğanlar hafif
pembeleşene kadar pişirelim sonra içine salça ilave 1-2 dakika daha
pişirelim.
Yarım saat beklettiğimiz mercimeklere pişirdiğimiz salçalı
soğanı, tuz ve baharatlar ilave edelim.
İnce kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil soğan ilave edelim.
Yemek kaşığımızla hepsini karıştıralım.
Hazırladığımız malzememizi el yakmayacak kıvama geldiğinde yoğurma
işlemi yapalım. (Avcumuza alıp şekil verelim)
Şekil verdiğimiz köftelere marul, roka yaprakları üzerine
dizilir.
Mercimek köftesi püf noktaları;
Köfte harcını yoğurarak güzel bir şekilde malzemelerin birbiri
ile özleşmesini sağlamalısınız.
Bulguru tencerenin içine ekledikten sonra ocağın altı kapalı bir
şekilde dinlendirmelisiniz.
Önemli olan; şekil verdiğimiz köftelerin üzerini kapalı tutmanız
aksi halde açıkta kalan mercimek köfteleriniz kuruyacaktır.
Fotoğraflar: Youtube.com