Mercimek köftesi dağılıyor mu? Maraş'ta böyle hazırlanıyor ve ufalanmıyor
İnce bulgurun özenle yoğrulması ve diğer malzemelerle bir araya getirilmesiyle elde edilen bu lezzet, geleneksel bir lezzet deneyimi sunuyor.
Mercimek köftesi, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Genellikle kırmızı mercimek, ince bulgur, soğan, domates salçası ve baharatlar ile hazırlanan bu lezzetli atıştırmalık, farklı bölgelerde farklı şekillerde yapılabilir. Özellikle Maraş yöresine ait olan geleneksel mercimek köftesi, diğer yörelerdeki versiyonlarından farklılık gösterir.
MARAŞ USULÜ MERCİMEK KÖFTESİ TARİFİ
Mercimek Köftesi Malzemeler;
1 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
2 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 demet taze soğan
2 yemek kaşığı salça (isteğe göre biber salçası)
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
Mercimek köfte yapılışı;