Meğer Türk kahvesi bu şekilde pişirmek gerekiyormuş! Türk kahvesi fokur fokur köpürsün istiyorsanız...

Türk kahvesinin bol köpüklü ve leziz bir şekilde hazırlanması için uygulanması gereken birkaç adım bulunuyor. Bu adımları izlediğiniz takdirde bol köpüklü tam kıvamında Türk kahvesi pişirebilirsiniz. İşte Türk kahvesi pişirmenin en kolay yolu:

Malzemeler

3 fincan su

Hazırlanışı

İlk olarak bakır cezvenizi ocağa alın. Orta ateşte yakacağınız ocağa cezveyi yerleştirdikten sonra kahve ve suyu ilave edin. Homojen hale gelene dek karıştırın. Eğer malzemeler tam karışmazsa yeterli verim alamazsınız. Ardından kahvenin altını kısmalısınız. Malzemelerin homojen olmasından sonra kısık ateşe geçtiğinizde kahve ağır ağır pişecek ve tadı tam oturacaktır. Bu şekilde pişen kahvenin köpüğü taşma noktasına geldikçe fincana aktarılarak kahve hazırlanır. 

Kaynak: Haber Global TV