Meğer ekşi mandalinayı tatlıdan ayırmak bu kadar kolaymış! Bal gibi tatlı mandalina seçebilmek için tek bilmeniz gereken buymuş

Kış aylarının en sevilen meyvelerinden bir olan mandalina hem zahmetsizce yenilebilmesi hem de nefis tadı ile oldukça popülerdir. Ancak mandalina alırken de ekşi mi yoksa tatlı mı çıkacağını bilmeyerek alırız. Tatlı mandalina yemek isteyenler için mandalina seçmenin püf noktasını araştırdık.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Kış aylarının şüphesiz en sevilen meyvelerinden biri mandalinadır. Portakal gibi kabuğunu soymak için uğraş vermediğimiz, ellerimize yapışmayan ve damakta enfes bir tat bırakan mandalinayı tüketmek için tek gereken kabuğunu soymaktır ki mandalina kabuğu kolayca soyulur. bu kadar eşsiz bir meyve olan mandalinayı yerken de 1 tane ile çoğu kişi yetinmez ve tek seferde 2-3 mandalina yenir. 

Ancak bu kadar sevilen mandalinayı satın alırken de bilinmesi gereken bazı pratik bilgiler var. Doğru mandalina seçmenin püf noktasını öğrenerek tam istediğiniz tatta mandalinalar alabilirsiniz. Tatlı mandalinaları ekşi olanlardan ayırmak için belirli püf noktaları iyi bilmeniz gerekiyor. İşte tatlı mandalina seçmenin püf noktası:

Kaynak: Haber Global TV