Meğer ekşi mandalinayı tatlıdan ayırmak bu kadar kolaymış! Bal gibi tatlı mandalina seçebilmek için tek bilmeniz gereken buymuş

Galerinin tamamı için tıklayınız

Mandalina seçerken belirli hususlara dikkat ettiğinizde dilediğiniz gibi ekşi ya da tatlı mandalina alabilir ve keyifle mandalina tüketebilirsiniz. Ekşi mandalinayı tatlı mandalinadan ayırmanızı sağlayacak belirli tüyolar bulunuyor. 

İlk olarak bilmeniz gereken kabuk kalınlıklarıdır. Tatlı mandalinaların kabukları genellikle ekşi olanlardan daha ince olur. Eğer aldığınız mandalinanın kabuğu kalın ve sert ise elinizdeki mandalina yüksek bir ihtimalle ekşi çıkacaktır. Ancak yumuşak ve ince bir kabuğu varsa gönül rahatlığıyla tatlı mandalina yiyebilirsiniz demek oluyor. 

Ayrıca mandalina kabuklarının renkleri de tatları hakkında bilgi verir. Daha koyu turuncu tonlarında olan mandalinalar tatlı olurken, kabuğu sarı ve yeşile daha yakın olan mandalinalar ise ekşi çıkıyor. 

Mandalinaların ortasında bulunan soyma kısmının sertliği de aynı şekilde ekşi mi tatlı mı olduğunu anlamanın başka bir yolu. Eğer mandalinanın soyma kısmı sert ve parmak darbesiyle açılmayacak şekilde ise mandalina ekşi demektir. Ancak kolaylıkla açılan yumuşak bir yapısı varsa mandalina tatlı demek oluyor. 

Kaynak: Haber Global TV