Meğer bu işe yarıyormuş! Kalorifer peteklerinin üzerine mandalina kabuğu koyanlar hayretler içinde kalıyor

Kalorifer petekleri üzerine mandalina okymak bilindiğinden çok daha faydalı bir davranış. Etkisi ise henüz pek çok kişinin bilmediği kadar yüksek. Kalorifer petekleri üzerine konulan mandalina kabukları çok daha sağlıklı bir yaşama adım atmaya yardımcı oluyor. 

C vitamini deposu mandalinanın kabuklarını kalorifer petekleri üzerine koyduğunuzda kısa süre içerisinde sıcağın etkisi ile birlikte mandalina kabuklarının içerdiği doğal uçucu yağlar havaya karışmaya başlıyor. Daha çok mentol ve lavanta yağı ile uygulanan bir aroma terapi yöntemi gibi havya karışan bu yağlar mandalinanın içerdiği antioksidan etkiyi göstererek havadaki bakteri ve mikropların öldürülmesini sağlıyor. Bu da ev içerisinde aldığınız her nefesin daha taze ve daha ferah olmasını sağlıyor. Dolayısıyla kış aylarında üst solunum yolu enfeksiyonları olan grip ve nezle gibi hastalıklara yakalanma riskiniz düşüyor. 

Üstelik bu yöntemi uygularken yapmanız gereken tek şey mandalinayı yemek ve kabuklarını kalorifer petekleri üzerine sermek. 3-5 adeta mandalina kabuğu yeterli olacaktır. Ayrıca mandalina kullanmak istemeyenler aynı etkiyi limon ve portakal kabukları ile de sağlayabilirler.