Makarnanın kökeni ve popülerliği hakkında konuşacak olursak, makarna sadece Türk mutfağında değil, aynı zamanda İtalyan mutfağında da oldukça yaygın bir şekilde tüketilmektedir. Aslında, makarnanın doğduğu yer İtalya'dır ve bu nedenle İtalyan mutfağında daha lezzetli bir şekilde pişirilmektedir. Makarna pişirirken lezzetli bir sonuç elde etmek için bazı önemli noktalara dikkat etmek gerekmektedir. İşte lezzetli makarnanın sırrı bu noktalarda yatmaktadır.Klasik ve basit tariflerin lezzetini ikiye katlamak istiyorsanız, kendi suyunda pişen makarna tarifimizi denemelisiniz. İşte İtalyan şeflerin vazgeçilmezi olan o tarif. MALZEMELER 250 gram orta yağlı kıymaBir paket makarnaBir adet soğan2 adet domates2 adet kırmızı biberBir adet yeşil sivri biberBir tatlı kaşığı salçaBir fincan sıvı yağ3 diş sarımsakTuzKekikSıcak suHAZIRLANIŞI Geniş teflon tencereye kıymayı alın ve suyunu çekene kadar kavurun.Kıyma suyunu çekince içine ince ince kıyılmış soğanı ekleyin. Ardından incecik kıyılmış biberleri de tavaya ilave edin.Yaklaşık 5 dakika kavurduktan sonra kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri de tavaya ekleyin.Biraz kavurduktan sonra salçayı ve incecik dilimlediğiniz sarımsakları kıyma karışımına ekleyerek kavurma işlemine devam edin.Son olarak tuzu ve kekiği de koyduktan sonra kıymanın altını kapatın.Geniş bir tencereye kıymalı karışımı alın. Ocağın altını yakın. Üzerine makarnayı ilave edip karıştırın.Son olarak sıcak suyu ilave edin ve makarnayı bir taşım kaynatın. Sonrasında kapağını kapatın ve altını kısın.Makarnayı suyunu çekene kadar pişirin. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.Makarna Pişirirken Dikkat Etmeniz Gereken Küçük Sırlar Makarnanın yanına uygun soslar tercih edilmelidir. İtalyan mutfağında bol domatesli, fesleğenli soslar veya zeytinyağlı soslar makarna ile harika bir uyum sağlar. Tüm bu püf noktaları göz önünde bulundurarak, lezzetli bir makarna deneyimi yaşamak mümkündür. İyi pişirmeler! Kaynaklar: Haber Global, Mynet, Fotoğraflar: Pixabay