Makarnayı lezzetlendiren aşçı tüyosu : İtalya'da şefler böyle hazırlıyorlar
HAZIRLANIŞI
Geniş teflon tencereye kıymayı alın ve suyunu çekene kadar
kavurun.
Kıyma suyunu çekince içine ince ince kıyılmış soğanı ekleyin.
Ardından incecik kıyılmış biberleri de tavaya ilave edin.
Yaklaşık 5 dakika kavurduktan sonra kabuklarını soyup küp küp
doğradığınız domatesleri de tavaya ekleyin.
Biraz kavurduktan sonra salçayı ve incecik dilimlediğiniz
sarımsakları kıyma karışımına ekleyerek kavurma işlemine devam
edin.
Son olarak tuzu ve kekiği de koyduktan sonra kıymanın altını
kapatın.
Geniş bir tencereye kıymalı karışımı alın. Ocağın altını yakın.
Üzerine makarnayı ilave edip karıştırın.
Son olarak sıcak suyu ilave edin ve makarnayı bir taşım kaynatın.
Sonrasında kapağını kapatın ve altını kısın.
Makarnayı suyunu çekene kadar pişirin. 10 dakika dinlendirdikten
sonra servis yapabilirsiniz.