Köylülerin en çok kullandığı yöntem: Salçayı böyle yapıyorlar asla bozulmuyor
İlk olarak domateslerin saplarını
ayıklayın.
Ardından domatesleri iri iri doğrayın ve yarısının üzerine kaya
tuzu dökün. Domatesleri büyük kazanın içine alın ve bu şekilde 4
gün bekleyin. Domatesler bu 4 gün boyunca kıvam alacaklardır.
Sonrasında domatesleri geniş bir süzgeçten geçirip süzün.
Süzdüğünüz domatesleri bir tülbent yardımıyla tekrar süzün ve
kalan suyu bir tepsiye aktarın. Somates suyuna zeytinyağını ilave
edin ve karıştırın.
Hazırladığınız karışımı 100 derecelik önceden ısıtılmış fırında
yaklaşık 2 saat 20 dakikalık aralıklarla pişirin.
Pişen salçayı cam kavanoza koyup saklayabilirsiniz