Köylülerin geleneksel yöntemleri, yüzyıllardır kullanılan ve lezzetini koruyan tekniklerle doludur. Bu yöntemlerden biri de salça yapımıdır. Köylüler, salçayı öyle bir şekilde yapıyorlar ki, uzun süre bozulmadan saklayabiliyorlar. Yemeklerin vazgeçilmez tadı salça tarifiyle karşınızdayız. Gelin çocuklarınıza da gönül rahatlığıyla yedireceğiniz salça yapımına başlayalım.30 kilo domates300 gram kaya tuzu1,5 çay bardağı zeytinyağıİlk olarak domateslerin saplarını ayıklayın.Ardından domatesleri iri iri doğrayın ve yarısının üzerine kaya tuzu dökün. Domatesleri büyük kazanın içine alın ve bu şekilde 4 gün bekleyin. Domatesler bu 4 gün boyunca kıvam alacaklardır.Sonrasında domatesleri geniş bir süzgeçten geçirip süzün. Süzdüğünüz domatesleri bir tülbent yardımıyla tekrar süzün ve kalan suyu bir tepsiye aktarın. Somates suyuna zeytinyağını ilave edin ve karıştırın.Hazırladığınız karışımı 100 derecelik önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 2 saat 20 dakikalık aralıklarla pişirin.Pişen salçayı cam kavanoza koyup saklayabilirsiniz