Kızartılan patlıcanların kararmasını böyle önleyebilirsiniz: Patlıcanlar nar gibi kızarırken kendi rengini asla kaybetmeyecek!

Patlıcan kızartma hazırlarken kararmasını bir daha dert etmenize gerek kalmayacak. Kızarmış patlıcanın kararmasını önlemek için kullanacağınız yöntem oldukça basit. Kızartacağınız patlıcanların kararmaması için tuz ve limon kullanabilirsiniz. 

Limon ve tuz kullanarak patlıcanların kararmasını önlemek için ilk olarak patlıcanları pişirmek istediğiniz şekilde dilimleyin. Ardından bir kaba soğuk su dökün. Suyun içerisine yarım limon sıkın ve üzerine 1 yemek kaşığı tuz ekleyin. Tuz karışımda çözününce patlıcanları karışımın olduğu kab alın. 15-20 dakika kadar bu suda beklettiğiniz patlıcanları kurutup kızartabilirsiniz. 

Kaynak: Haber Global TV