Kıtır kıtır turşu yapmanın yolu! Usta turşucular böyle hazırlıyorlar
Asla erimeyen turşu yapmak için işte aklınızda bulunması gereken tüyo. Böyle hazırlanan turşu .çok daha lezzetli oluyor.
Usta turşucuların sırlarını takip ederek, kıtır kıtır turşular hazırlamak mümkündür. Bu püf noktalarını göz önünde bulundurarak, evde lezzetli ve sağlıklı turşular yapabilirsiniz.
Kıtır kıtır turşu yapmanın incelikleri hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için, usta turşucuların kullandığı yöntemleri derledik. Turşu yapımı, özellikle yaz aylarında sebze ve meyvelerin tazeliğiyle birleşerek lezzetli bir alternatif oluşturur. İşte kıtır kıtır turşu yapmanın püf noktaları:
Turşu kurarken dikkat edilecekler neler?
Turşu tarifi kullanacağınız malzemelere göre küçük
değişiklikler göstersede, tercih etmeniz gereken tuz mutlaka iri
taneli kaya tuzu olmalıdır.
Turşu yapımında tuzun miktarını çok iyi ayarlamalısınız. Turşunun
tuzu az olursa turşuya koymuş olduğunuz malzemeler yumuşak olur ve
zararlı bakteriler üretir. Tuzu fazla olursa da yiyemezsiniz.
Turşuya koyduğunuz su kaynatılıp soğutulmuş içme suyu
olmalıdır.