Keyifle yerken zehre dönüşmesin! Uzmanlar Kasım ayında ağzınıza bile sürmemeniz gereken balıkları açıkladı
Sağıklı yapısı ve lezzeti ile çeşit çeşit balıkların tüketilmeye başlandığı sonbahar aylarında uzmanlardan açıklama geldi. Her ne kadar balık sağlıklı ve lezzetli olsa da belirli balıkların belirli dönemlerde tüketilmesi gerekiyor. Bu balıklar Kasım ayında tüketilirse zehre dönüşüyor.
Balık lezzetli tüketimi ve insan sağlığı açısından sağladığı faydalar ile sevilen bir yemektir. Ancak uzmanlar balık tüketimindeki gizli bir tehlikeyi açığa çıkardı. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre bazı balık türlerinin Kasım ayı içerisinde tüketilmesi sağlıklı değil, aksine zararlı bir tüketime neden oluyor.
Belirli balık türleri vücutlarında cıva biriktirme eğilimi göstererek sahip oldukları sağlıklı yapıyı kaybediyor. Özellikle uzun ömürlü ve büyük balıklar vücutlarında cıva biriktirdiklerinden bu balık türlerinin Kasım ayı içerisinde bu nedenle tüketilmemesi gerekiyor. Ağır bir metal olan cıva çiftlik balıklarında büyüme ve gelişmeyi hızlandıran ilaçlarda yer alıyor.
Bu şekilde vücuda giren cıva beyin ve sinir sistemini tahrip ediyor. İşte Kasım ayında tüketilmemesi gereken balıklar: