Keki balon gibi kabartan aşçı sırları: Kek pişirirken bu 10 tüyoya dikkat

6. Kek Kalıbını Doğru Yağlayın:

Kek kalıbınızı yağlarken, yağlı kağıt kullanarak yapışmayı engelleyebilir ve kekinizin kolayca kalıptan çıkmasını sağlayabilirsiniz.

7. Keki Fırında Asla Sallamayın:

Kek fırında pişerken, fırın kapağını açmadan ve keki sallamadan pişmesini bekleyin. Aksi halde kekiniz çökebilir.

8. Keki Fırından Çıkardıktan Sonra Dinlendirin:

Keki fırından çıkardıktan sonra, dinlenmeye bırakarak soğumasını bekleyin. Bu sayede kekiniz daha lezzetli olacaktır.

9. Üzerini Dilediğiniz Gibi Süsleyin:

Kekinizi dilerseniz pudra şekeri ile süsleyebilir, dilerseniz meyve veya kremayla servis edebilirsiniz.

10. Keyifle Servis Edin:

En önemlisi, kekinizi sevdiklerinizle keyifle paylaşarak afiyetle yiyin!

Fotoğraflar: YOUTUBE