Keki balon gibi kabartan aşçı sırları: Kek pişirirken bu 10 tüyoya dikkat
6. Kek Kalıbını Doğru Yağlayın:
Kek kalıbınızı yağlarken, yağlı kağıt kullanarak yapışmayı engelleyebilir ve kekinizin kolayca kalıptan çıkmasını sağlayabilirsiniz.
7. Keki Fırında Asla Sallamayın:
Kek fırında pişerken, fırın kapağını açmadan ve keki sallamadan pişmesini bekleyin. Aksi halde kekiniz çökebilir.
8. Keki Fırından Çıkardıktan Sonra Dinlendirin:
Keki fırından çıkardıktan sonra, dinlenmeye bırakarak soğumasını bekleyin. Bu sayede kekiniz daha lezzetli olacaktır.
9. Üzerini Dilediğiniz Gibi Süsleyin:
Kekinizi dilerseniz pudra şekeri ile süsleyebilir, dilerseniz meyve veya kremayla servis edebilirsiniz.
10. Keyifle Servis Edin:
En önemlisi, kekinizi sevdiklerinizle keyifle paylaşarak afiyetle yiyin!
Fotoğraflar: YOUTUBE