Kasap Köfte Yapmanın En Kolay Yolu: 30 Yıllık Kasaplar Böyle Hazırlıyor
TARİF
Bir yoğurma kabına kıyma ve soğanı koyun. Soğanın ince rendelenmiş
ve suyunun sıkılmış olması önemlidir. Aksi takdirde köfteniz acı
olabilir.
Galeta unu ya da un yerine kullandığın kuru ekmek (toz haline
getirilmiş olmalı), zeytinyağı, baharatlar ve suyu da ekleyin.
Karışımı yaklaşık 10 dakika boyunca yoğurun.
Köftelerin hepsini elinize alarak top atarmış gibi yoğurma kabına
atın. Bu işlemi yaklaşık 30- 40 kez tekrar ederek köftelerin
sıkılaşmasını sağlayın.
Ardından en az 2 saat dolapta dinlenmeye bırakın.
Bekledikçe kıvam alan köftelere şekil verin. Elinize aldığınız
köfteye yuvarlak şekil vererek ve bastırın.
Son aşamada ise ister yağlı ya da yağsız olarak ızgara ya da tost
makinasında pişirebilirsiniz.
Ardından kasap köfte yapılışı tamamlanır ve böylelikle servis
edebilirsiniz. Mangallık kasap köfte tarifi için köftelerinizi
ızgarada kızartabilirsiniz.