Kasap Köfte Yapmanın En Kolay Yolu: 30 Yıllık Kasaplar Böyle Hazırlıyor

Köfteleri şekillendirirken ellerinizi hafifçe suyla ıslatın. Bu yöntem, harcın elinize yapışmasını önler ve düzgün şekil almasını kolaylaştırır.  mühürleme işlemi yaparak dışının çıtır, içinin ise sulu kalmasını sağlayabilirsiniz. Eğer mangalda pişiriyorsanız, kömürlerin iyice köz haline gelmesini bekleyin. Tavada pişiriyorsanız, az miktarda yağ kullanarak köfteleri altın rengini alana kadar kızartabilirsiniz.

MALZEMELER
Yarım kg kıyma (2 kez çekilmiş olması gerekir)
1 çay bardağı soğuk su
1 çay bardağı galeta unu (un yerine kuru ekmek kullanılabilir)
1 adet rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğan (suyu kullanılmayacak)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karbonat