Japonlar yüzyıllardır bu yöntemi kullanıyormuş! Manavdan aldığınız mandalina ekşi çıktıysa 10 dakikada tatlı hale getirebilirsiniz

Ekşi mandalinaları tatlı hale getirmenin püf noktası bulundu. Japonlar tarafından yüzyıllardır kullanılan bu doğal yöntem ile mandalinalarınız satın aldıktan sonra ekşi çıktıysa bile üzülmenize gerek kalmayacak. Oldukça basit bir şekilde ekşi mandalinaları tatlı hale getirebilirsiniz. 

Ekşi mandalinaları tatlı hale getirmek için ihtiyaç duyacağınız malzemeler de fazla olmayacak. Yalnızca bir tencere ve bolca buza ihtiyaç duyacağınız bu yöntem sayesinde mandalinalardaki ekşilik birkaç dakikada ortadan kalkıyor. Bir tencere içerisinde bolca buz dökün ve mandalinaları buzların içerisine yerleştirin. Mandalina buzun içerisinde soğuk bir şekilde bekledikçe kısa sürede içerisindeki ekşilik geçerek mandalinalar daha tatlı bir hal alacak. 

Bir kış meyvesi olan mandalina soğuk havalarda olgunlaşmaya başlayarak tatlı halini alır. Yeterince olgunlaşmamış olsa da evlerde küçük bir kış ortamı hazırlayarak mandalinaları bu şekilde tatlı hale getirebilirsiniz. Bu yöntemi kullandığınızda mandalinaları 10 dakika buz içerisinde bekletmeniz yeterli olacaktır. Daha sonra tatlı mandalina yemenin keyfine kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. 

Kaynak: Haber Global TV