Japonlar yüzyıllardır bu yöntemi kullanıyormuş! Manavdan aldığınız mandalina ekşi çıktıysa 10 dakikada tatlı hale getirebilirsiniz

Kış mevsiminin en sevilen meyvelerinden olan mandalinalar bazen tatlı olmasını umut ederek aldığımız halde ekşi çıkabilir. eğer ekşi mandalina seven biri değilseniz bu durum canınızı sıkacaktır. Ancak üzülmenize gerek yok. Bu yöntemle mandalinalar 10 dakikada daha tatlı hale geliyor.

Son Güncelleme:

Mandalina zahmetsiz temizlenişi ve kolay yenilen yapısı ile hemen herkesin sevdiği bir kış meyvesidir. Sağlıklı yapısı ile sıkça tüketimi tavsiye edilen mandalinaları bazı kişiler ekşi halde yemeyi severken çoğu insan tatlı mandalina yemek için mandalinanın en olgunlarından seçmeye özen gösterir. Ancak tüm çabalara rağmen satın alınan mandalinalar bazen ekşi çıkabilir. 

Eğer satın aldığınız mandalina ekşi çıktıysa bu durumda moralinizi bozmanıza hiç gerek yok. Japonlar tarafından yüzyıllardır kullanılan bir doğal yöntem açığa çıktı. Meğer ekşi mandalinaları dakikalar içerisinde tatlı hale getirmenin bir püf noktası varmış. Hayat kurtaran bu pratik bilgiyi öğrendikten sonra gözünüz kapalı mandalina seçebileceksiniz. İşte ekşi mandalinaları tatlı hale getiren doğal yöntem:

Kaynak: Haber Global TV