İşte akılları karıştıran zeka sorusu: Bu 3 hayvanın kilolarını 15 saniyede bulabilecek misiniz?

Mantık soruları farklı açılardan bakmayı ve alışılanın dışında fikir üretme becerini geliştirir. Yüksek IQ'lu olanların 15 saniyede çözebileceği bu zeka sorusunda 3 havanın toplam kilolarını 15 saniyede bulabilir misiniz?

Son Güncelleme:

akılları karıştıran bir mantık sorusu ile karşınızdayız. Bu resimde yer alan at, koyun ve kurbağanın toplam kilosu kaçtır?

Yalnızca yüksek IQ'lu bireyler bu mantık sorusunu 15 saniyede çözebiliyor. 

Bu testi çözmek için verilen bilgiler ve akılları karıştıran mantık sorusu şu şekilde:

Koyun ve kurbağanın toplam kilosu 10 kg, at ile kurbağanın toplam kilosu 20 kg ve koyun le atın toplam kilosu 24 kg. Bu durumda at, koyun ve kurbağanın toplam kilosu kaçtır?

 Üç hayvanın toplam kilosunu 15 saniye kadar kısa sürede bulduysanız tebrikler. Bu sizin yüksek IQ'lu olduğunuzu gösteriyor. 

Eğer doğru sonucu 15 saniyede bulamadıysanız üzülmeyin. Sorunun yanıtını aşağıda bulabilirsiniz. 

 Bu soruyu çözmek için ilk olarak at ve koyun ile at ve kurbağanın kilo farkına bakmalısınız. Koyun kurbağadan 54 kg aha ağır ise, toplamda 10 kg ağırlığı olan kurbağa ve koyunun kiloları kurbağa 3, koyun 7 şeklinde çıkacaktır.

Bu durumda koyun ve at 24 kg geliyorsa ve koyun 7 kg ise, atın kilosu 17 kg olacaktır. 3+7+17 şeklinde toplama işlemi yaptığınızda ise bu 3 hayvanın toplam kilosu 27 kg olacaktır.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber