Ispanak bu haldeyse sakın yemeyin! Sağlıklı diye yiyoruz ama bu haldeyken zehirlenmeye bile neden oluyor

Yapısında nitrat bulunan ıspanak tekrar yenilmek üzere yeniden ısıtıldığında yapısındaki nitrat nitrite dönüşüyor ve sağlıksız bir form kazanıyor. Zehirli bir bileşen olan nitritin salınması ile birlikte ıspanağın tüketilmesi yetişkinlerde çoğu zaman ciddi sonuçlar ortaya koymasa bile çocuklarda çok düşük miktarlarda bile ölümcül sonuçlara neden olabiliyor. 

Ispanak tüketirken dikkat edilmesi gereken bu duruma karşı alabileceğiniz bazı önlemler var. Eğer ıspanak tek başına pişirildiyse ısıtılmaması öneriliyor. Eğer ıspanağı yemek içerisinde tüketiyorsanız yeniden ısıtmadan bitireceğiniz miktarda hazırlamanız gerekiyor.