İncecik ve içi pişmiş sarmaların sırrıymış! 50 yıllık lokanta ustasının verdiği tüyo
50 yıllık lokantacı Asım usta yaptığı paylaşımla sarmaya lezzet katan tüyoları anlattı. İşte evde lezzetli sarma yapmanın yolu.
Son Güncelleme:
Sarma yapmak, Türk mutfağının en sevilen ve geleneksel lezzetlerinden biridir. Yaprak sarma, lahana sarma, dolma gibi çeşitleri bulunan bu yemek, özel günlerde ve davet sofralarında sıkça tercih edilir. Evde lezzetli sarma pişirmek için bazı püf noktaları ve bilmeniz gerekenler bulunmaktadır.
İşte lezzetli sarma yapmak için bilmeniz gerekenler:
Malzeme Listesi
İÇİ İÇİN;
250 gr pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
750 gr kuru soğan
1/2 bardak su
1 yemek kaşığı çam fıstığı
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1/2 demet maydanoz, nane veya dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz şeker
....