Herkes sağlıklı bilip kullanıyordu ama bakın ne zararı varmış! Tahta kaşık kullanırken buna dikkat etmeyen zehirlenme riski taşıyor
Tahta kaşıkların üretildiği ağaç türü yapısını ciddi ölçüde etkiliyor. Bazı ağaç türleri yetiştirildiği toprağa bağlı olarak topraktan arsenik ve kurşun gibi ağır metalleri emme özelliğine sahip. ağacın yapıldığı ağaç nedeniyle bu ağır metaller de kaşığın yapısına işleniyor. Uzun vadede vücuda alınması ile bu metaller toksik etkileri açığa çıkarıyor.
Ayrıca ceviz ağacı gibi belirli ağaç türleri de içerdiği doğal alerjenler nedeniyle hassas cilt yapısına sahip kişilerde kaşıntı ve ciddi alerjik reaksiyonlara neden olabiliyor. Bu sebeple tahta kaşık kullanırken hangi ağaç türünden yapıldığına dikkat etmek önemli bir durum olarak görülüyor.