Harcına ekleyen farkı görüyor! Köfte bu şekilde piştiğinde hem daha sulu hem daha yumuşak oluyor
Geleneksel yemeklerimizden biri olan ızgara köfteyi pişirirken içerisine eklenen her bir baharat ve gıdanın kendine has bir kombinasyon oluşturduğunu görmüşsünüzdür. Daha acı olması için, tadını hafifleştirmek için ya da bu gibi başka amaçlarla küçük farklılıklar ortaya çıkarılır. Izgara köftenin içerisine bu ürünü eklediğinizde ise hem daha sulu hem daha yumuşak hale gelecek.
Son Güncelleme:
Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan ızgara köfteyi pişirirken bazı püf noktalara dikkat etmek gerekir. Izgara köftenin içerisine her usta kendine has bir dokunuş ekleyerek köftenin özel bir tadı olmasını sağlar. Bazen ise herkesin tercih edebileceği ve köftenin kıvamını daha güzel hal getiren püf noktalar vardır.
Çoğu zaman evlerde haırladığımız köftelerin dışarıda şeflerin hazırladıklarına kıyasla daha kuru olmasının nedeni de aslında bu püf noktada gizli. Yemek tarifleri kitaplarının dipnotlarından olan bu doğal yöntemi denediğinizde köfteniz çok daha yumuşak ve sulu pişecek.