Hamura bir tutam ekleyin poğaça balon gibi kabarıyor ve bayatlamıyor

Son adımda önceden yoğurup dinlenmeye bıraktığınız mayalı poğaça hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde avucunuzun içinde hamuru açın ve içine maydanozlu peynirli harçtan koyup hamuru elinizde yuvarlayarak şekil verin.

Ardından tüm parçaları aynı şekilde tamamladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerine 1 adet yumurtanın sarısını sürün ve susam ile çörek otu dökün.

Sonra da hazırlamış olduğunuz poğaça hamurlarını yaklaşık 20 dakika kadar dinlendirin. Bekleyen hamurlarınız fırına girmeye hazır. Önceden 190 derecede ısıttığınız fırında mayalı poğaçaların üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Pişirme işlemini fırınınızın pişirme durumuna göre kontrollü olarak yapın. Gerektiğinde tepsilerin yerini ve yönünü değiştirin.


Püf Noktası


Mayalı poğaçalarınızın üzerinin daha da kızarmış kızıl bir görüntüye sahip olmasını isterseniz, üzerine süreceğiniz yumurta sarısının içine bir tutam toz şeker katın.