Hamura bir tutam ekleyin poğaça balon gibi kabarıyor ve bayatlamıyor

TARİF

Mayalı poğaça için ilk olarak bir cezvede 1 su bardağı sütü ılıtın. Ardından geniş bir yoğurma kabına 1 su bardağı ılık suyu ve 4 yemek kaşığı toz şekeri alın. Üzerine de ılıttığınız sütü ilave edin. İçine oda sıcaklığında bekletmiş olduğunuz 1 paket yaş mayayı ilave edin ve yaş maya eriyene kadar karıştırın. Daha sonra bu karışımın içine 1 su bardağı sıvı yağı, oda sıcaklığına beklemiş olan 1 adet yumurtayı ve 2 silme tatlı kaşığı tuzu ilave ederek tüm malzemeyi iyice karıştırın. Sonra yaklaşık 7 su bardağı unu azar azar ilave edin ve ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar güzelce yoğurun. Yoğurduğunuz mayalı poğaça hamurunu yaklaşık 35- 40 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
İkinci adımda mayalı poğaça hamurunuz dinlenirken poğaçanın iç harcını hazırlayın. Bir kapta 200 gram beyaz peynir ya da çökelek peynirini çatal yardımıyla ezin. İçine yıkayıp küçük küçük doğradığınız yarım demet maydanozu ilave edin ve karıştırın.