Hamura bir tutam ekleyin poğaça balon gibi kabarıyor ve bayatlamıyor
TARİF
Mayalı poğaça için ilk olarak bir cezvede 1 su bardağı sütü
ılıtın. Ardından geniş bir yoğurma kabına 1 su bardağı ılık suyu ve
4 yemek kaşığı toz şekeri alın. Üzerine de ılıttığınız sütü ilave
edin. İçine oda sıcaklığında bekletmiş olduğunuz 1 paket yaş mayayı
ilave edin ve yaş maya eriyene kadar karıştırın. Daha sonra bu
karışımın içine 1 su bardağı sıvı yağı, oda sıcaklığına beklemiş
olan 1 adet yumurtayı ve 2 silme tatlı kaşığı tuzu ilave ederek tüm
malzemeyi iyice karıştırın. Sonra yaklaşık 7 su bardağı unu azar
azar ilave edin ve ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar
güzelce yoğurun. Yoğurduğunuz mayalı poğaça hamurunu yaklaşık 35-
40 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
İkinci adımda mayalı poğaça hamurunuz dinlenirken poğaçanın iç
harcını hazırlayın. Bir kapta 200 gram beyaz peynir ya da çökelek
peynirini çatal yardımıyla ezin. İçine yıkayıp küçük küçük
doğradığınız yarım demet maydanozu ilave edin ve karıştırın.