Hamura bir tutam ekleyin poğaça balon gibi kabarıyor ve bayatlamıyor
Poğaça yaparken hamura bir tutam karbonat eklemenin poğaçanın kabarmasını artırdığını biliyor muydunuz? Peki poğaça yapmanın diğer püf noktaları neler...
Poğaça yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır. İlk olarak hamurun kıvamı oldukça önemlidir. Hamurun çok sert veya çok yumuşak olmamasına dikkat edilmelidir. Ayrıca mayalanma süresine dikkat ederek hamurun kabarmasını sağlamak da önemlidir. Poğaçaların iç harcı da dengeli bir şekilde konulmalı ve poğaça şekillendirilirken dikkatli olunmalıdır. Son olarak, poğaçaların üzerine sürülecek yumurta veya peynir gibi malzemelerin dengeli bir şekilde dağıtılması gerekmektedir. Bu püf noktalarına dikkat edilerek, lezzetli ve göz alıcı poğaçalar elde edilebilir.
Kabaran poğaçalarınızla sevdiklerinizi şaşırtmak istiyorsanız, bu püf noktasını mutlaka denemelisiniz.
MALZEMELER
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta oda sıcaklığında
1 paket yaş maya
2 silme tatlı kaşığı tuz
7 su bardağı un
1 adet yumurta sarısı
Susam
Çörek otu
200 gram beyaz peynir ya da çökelek peyniri
Yarım demet maydanoz