Evde asla bayatlamayan poğaça yapmanın yolu! Pastanecilerin lezzet sırrı

Hamuru üzerini örtüp sıcak bir ortamda yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Hamurun iki katına çıkması gerekiyor.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın.
Hamur parçalarını elinizle açın, iç harcınızı (peynir, zeytin, sucuk vb.) koyun ve hamuru kapatıp yuvarlayarak şekil verin.
Hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
Ayırdığınız yumurta sarısını poğaçaların üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin (yaklaşık 20-25 dakika).
Fırından çıkan sıcak poğaçalarınızı ılık veya soğuk servis yapabilirsiniz.