Ev hanımlarının sır gibi sakladığı bilgi açığa çıktı! Meğer asma yaprağını bozulmadan saklamak için tek gereken buymuş

;Farklı farklı pişirme çeşitleri ile damakta bir ziyafet yaşatan yaprak sarmanın baharatlı, salçalı ve kuş üzümlü gibi farklı iç harçları olsa da, hepsinde ortak nokta asma yaprağıdır. Yılın 365 günü leziz yaprak sarma yemek için asma yaprağını bu şekilde saklamak gerekiyormuş.

Son Güncelleme:

Türk toplumunun vazgeçilmez yemeklerinde olan yaprak sarma salamura halindeki asma yaprağı ile yapılır. Asma yaprağı sarma yapılmadan önce taze ya da salamura halde saklanabilir. Saklanacak olan asma yapağının bozulmaması için ise uygulanabilecek bazı doğal yöntemler bulunuyor. İşte ev hanımlarının sır gibi sakladığı, asma yaprağını aylarca taze tutan saklama yöntemi:

Kaynak: Haber Global TV