Ev hanımları bile bu tüyoyu bilmiyor! Kuru fasulyeyi böyle pişirince pamuk gibi yumuşuyor ve asla kabuklanmıyor
Türk mutfağının sevilen yemeklerinden biri olan kuru fasulyeyi pişirirken bazı püf noktalara dikkat etmek gerekiyor. Fasulye doğru ıslatılıp pişirilmediğinde kabukları sert kalabiliyor. Bu sorunun önüne geçmek için usta aşçıların gizli tüyolarını deneyebilirsiniz.
Son Güncelleme:
Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri şüphesiz ki kuru fasulyedir. Kuru fasulyeyi tam kıvamında yumuşacık pişirmek ise ustalık isteyen bir işlemdir. Bazen en usta ev hanımlarının bile yumuşatmakta zorlandığı kuru fasulyeyi pişirirken bu tüyoyu bilenler her seferde pamuk gibi yumuşak fasulye pişirebiliyor.
Usta aşçıların yemek tarifleri kitaplarından çıkan gizli doğal yöntemler kuru fasulyeyi yumuşatmanın püf noktası sayılıyor. İşte pamuk gibi yumuşayan kuru fasulye pişirmenin püf noktası: