En sağlıklı hali sanıyorduk, zararı bitmiyormuş! Mutfak tezgahına meyve bırakanlara kötü haber uzmanlardan geldi

Son yılların popüler trendi olan sağlıklı yaşam alışkanlıkları kapsamında ortaya çıkan sağlıklı beslenmenin ipuçları arasında bazı gıdaların hangi koşullarda yenilmemesi gerektiği de bulunuyor. Meyvelerin mutfak tezgahında bırakılması ve ardından tüketilmesi bakın neye neden oluyormuş.

Son Güncelleme:

Mutfaklarda muhafaza ettiğimiz meyvelerin bir kısmını sepet içerisinde mutfak tezgahına ya da masasına bırakırız. Bu şekilde muhafaza dilen meyvelerin içerisinde ise çoğu zaman mandalina ve portakal gibi turunçgil meyveleri yer alır. Mandalina ve portakal gibi turunçgil meyvelerini bu şekilde saklayanlara uzmanlardan uyarı geldi. 

Meyve ve sebzeleri saklamanın püf noktası olan pratik bilgiler içerisinde doğal yöntemlerden yardım alarak daha uzun süre taze kalan meyveler elde edebilirsiniz. İşte turunçgillerin mutfak masasına ya da tezgahına konulmamasının sebebi: