Dünyayı 'yalancı muz' kurtaracak
BBC Türkçe'de yer alan habere göre enset meyvesi, nişastalı sap
ve kökleri fermente edilebilen bir bitki olarak kahvaltılık lapa ve
ekmek yapımında kullanılıyor.
Araştırma bu ürünün Afrika'da büyük miktarlarda
yetiştirilebileceğini ortaya koyuyor.
Dr. Wendawek Abebe, "Bu bitki gıda güvenliği ve sürdürülebilir kalkınmada gerçekten çok önemli bir rol oynayabilir" dedi.
Etiyopya'da temel tüketim maddelerinden biri olan ensetin
yaklaşık 20 milyon kişi tarafından tüketildiği tahmin ediliyor.
Bu bitki Afrika'nın başka bölgelerinde yetiştirilmiyor. Fakat Güney
Afrika dahil bazı ülkelerde yaban ensetine rastlanıyor. Bu da
ensetin birçok bölgede yetiştirilebileceğine işaret ediyor.