Damakta bıraktığı enfes lezzeti ile evde ustaların yaptığı gibi lezzetli kasap köfte tarifi

Bir yoğurma kabına kıyma ve soğanı koyun. Soğanın ince rendelenmiş ve suyunun sıkılmış olması önemlidir. Aksi takdirde köfteniz acı olabilir.
Galeta unu ya da un yerine kullandığın kuru ekmek (toz haline getirilmiş olmalı), zeytinyağı, baharatlar ve suyu da ekleyin.
Karışımı yaklaşık 10 dakika boyunca yoğurun.
Köftelerin hepsini elinize alarak top atarmış gibi yoğurma kabına atın. Bu işlemi yaklaşık 30- 40 kez tekrar ederek köftelerin sıkılaşmasını sağlayın.
Ardından en az 2 saat dolapta dinlenmeye bırakın.
Bekledikçe kıvam alan köftelere şekil verin. Elinize aldığınız köfteye yuvarlak şekil vererek ve bastırın.
Son aşamada ise ister yağlı ya da yağsız olarak ızgara ya da tost makinasında pişirebilirsiniz.
Ardından kasap köfte yapılışı tamamlanır ve böylelikle servis edebilirsiniz. Mangallık kasap köfte tarifi için köftelerinizi ızgarada kızartabilirsiniz.

Kaynak: Mynet.com, Youtube.com