5 adımda mükemmel yağda yumurta pişirmenin yolu! Dikkat edin parmaklarınızı yemeyin!

Bizim sahanda ya da yağda yumurta dediğimiz lezzet kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Ama şu bir gerçek ki kendimiz yapmaya çalıştığımızda pek de annelerimizin ki gibi olmuyor. Şimdi size 5 adımda mükemmel yağda yumurta yapmanın yolunu anlatacağız.

Son Güncelleme:

Kimi rafadan, kimi haşlanmış, kimi ise yağda yumurtayı sever.

Bir iki yumurtayla günün her saatinde harikalar yaratmanız mümkündür. Ancak en çok kahvaltıda tüketilir.

Oldukça besleyici olan yumurta protein ve vitamin deposu olmasının yanı sıra kolayca pişirilmesiyle de zor zamanların dostudur.

Şimdi size yağda yumurta pişirmenin mükemmel yolunu anlatacağız.

YAĞDA YUMURTA YAPARKEN İÇİNE NE KATMALI?

Bir yumurtayı sıcak bir tavaya kırıp ardından üzerine sıcak tereyağı veya sıvı yağ dökerek beyazı pişene kadar pişirin. İçinde az bir miktar et suyu da olsun.

Bu pişirme yöntemiyle beyazın etrafında altın kahverengi karışımı çıtır bir kenarın yanı sıra akışkan bir sarıya kavuşursunuz.

Yüksek ısıyla pişirildiği için genel olarak sıkı bir dokuya sahip olan yağda yumurta sadece birkaç dakikada pişirilebilir. Böylece çıtır ve yumuşak yumurtayı aynı anda tadabilirsiniz.

Pişirdiğiniz yağda yumurtayı kızarmış ekmek üzerine ya da sandviç ekmeğinin içine koyarak servis edebilirsiniz.

Yağda yumurta pişirmenin 5 kolay adımını detaylıca anlatalım

1. Yapışmaz tavayı ısıtın ve sıvı yağ veya tereyağıyla yağlayın. Üzerine az su veya et suyu ekleyin.

2. Yumurtaları tavaya kırın. İki yumurta arasında tavanın içinde yeterince boşluk bıraktığınızdan emin olun. Sonrasında az tuz ve karabiber ekleyin.

3. Tavayı bir kapakla kapatın ve yumurtaların bir süre pişmesine izin verin. Sıvıdan çıkan buhar yumurtaların yukarıdan aşağıya doğru pişmesini sağlayacaktır.

4. Birkaç dakika sonra yumurtaları kontrol edin. Sarının daha akışkan olmasını istiyorsanız kısa bir süre daha pişirebilirsiniz. Sert olsun istiyorsanız bu süreyi biraz daha uzatın.

5. Yumurtalar istediğiniz kıvama gelince spatula yardımıyla yumurtaları bir tabağa alın, sarısını bozmamaya dikkat edin.

Daha lezzetli olması için yağda yumurta yapılırken unutulmaması gerekenler

- Daima yapışmaz bir tava kullanın.

- Tavaya az miktarda eklenen tereyağının yumurtaya katacağı lezzeti hayal edin.

- Sarısı daha fazla pişsin istiyorsanız, beyazı katılaştıktan sonra yumurtayı ters çevirip bir iki dakika daha pişirebilirsiniz. Ancak görüntüden fedakârlık anlamına da geliyor unutmayın.

Sonraki Haber