Canan Karatay kahvaltıda o besine 'asla' dedi! Prof. Dr. Canan Karatay sağlıklı bir kahvaltının sırrını açıkladı

Canan Karatay ekmek ile ilgili yaptığı açıklamalarda ise ekmeğin cüce buğday adı verilen genetiği ile oynanmış bir buğdaydan elde edildiğini aktardı. Canan Karatay ayrıca sabah kahvaltılarında bu bu cüce buğday tipi buğdaydan elde edilen ekmek, simit ve poğaçaların tüketilmesinin sağlıksız olduğunu belirtti.

Cüce buğday içerisinde yer alan bir karbonhidratın pankreastaki beta hücrelerini uyardığını dile getiren Canan Karatay bu şekilde insülin salgılandığını da açıkladı. Hem şekeri yükselten hem de kilo alımına neden olup genetik olarak sağlıksız olduğundan Canan Karatay ekmek tüketiminin kesilmesini tavsiye ediyor.