Büyük heveslerle fırına verdiğiniz kekiniz kabarmadıysa sebebi işte bu! Kekin kabarmasına engel olan bu hatayı meğer hepimiz yapıyormuşuz

Kek pişirmek isteyenlerin çoğu tarafından tekrarlanan bazı hatalar bulunuyor. Bu hatalar yapıldığında kekler kabarmıyor ve daha ok kurabiye kıvamında kalıyor. Ancak basit öneriler sayesinde sürekli kabaran kekler pişirebilirsiniz.

Kek pişirirken yapılan bu hatalardan biri malzemelerin soğuk halde kullanılması. Kek pişirirken malzemelerin tamamı oda sıcaklığına ulaştığı zaman çok daha fazla kabaran nefis kekler hazırlayabilirsiniz. 

Kek pişirirken yapılan bir diğer hata ise kuru malzemelerin elenmeden kek karışımı içerisine ilave edilmesi. Kuru malzemelerin elenerek dökülmesi kekin daha güzel kıvam almasına yardımcı olacaktır. Kuru malzemeleri ekledikten sonra ise kesinlikle mikser gibi çırpıcılar kullanmamaya özen gösterin. Bunun yerine kuru malzemeleri ekleyip spatula ile karıştırmaya devam etmelisiniz. 

Kek hamurunun gereğinden fazla karıştırılması kekin kabarmasını önleyecek ve sönmesine yol açacaktır. ayrıca yumurta ve şekeri ekledikten sonra köpük köpük olana kadar karıştırdığınızda kek çok daha güzel kabaracaktır. 

Kaynak: Haber Global TV