Büyük heveslerle fırına verdiğiniz kekiniz kabarmadıysa sebebi işte bu! Kekin kabarmasına engel olan bu hatayı meğer hepimiz yapıyormuşuz

Akşam yemeğinden sonra sıcak çayın yanına hazırlanan kekin verdiği mutluluğu hepimiz biliriz. Ancak kek hazırlarken yaptığımız bazı hatalar kekin istediğimiz gibi kabarmasına engel oluyor. Kek pişirmenin bu püf noktasını öğrenerek nefis tatlılar hazırlayabilirsiniz.

Son Güncelleme:

Misafirleriniz geldiğinde, akşam keyfi için ya da davetlere götürmek adına pişirdiğiniz kekler fırından çıktığında kabarmamış haldeyse bu durum üzücü olabilir. Keklerin kabarmamasına neden olan şeyin kullanılan malzemeler olduğunu düşünsek de, aslında kek pişirirken tekrarladığımız bir hata kekin kabarmasını engelliyor. 

Kek pişirmenin püf noktalarını öğrendiğiniz zaman her an puf puf kabaran kekler hazırlamak elinizde. Kek pişirirken yaygın şekilde tekrarlanan bu hatayı bıraktığınız zaman kekleriniz öyle bir kabaracak ki her tadan tarifini isteyecek. İşte keklerin kabarmasına engel olan o hata ve kek tarifinde faydalanabileceğiniz püf noktası:

Kaynak: Haber Global TV