Bunu öğrendikten sonra soğanı asla yağda kavurmayacaksınız! Aslında o kadar zararlıymış ki yiyeni pişman ediyor

Türk mutfak kültürünün vazgeçilmezlerinden biri soğandır. emen hemen her yemeğin içerisinde bulunan soğanı belirli yemeklerde kullanmak için önce yağda bir güzel kavururuz. Ancak bu davranışın acilen bırakılması gerektiği öğrenildi.

Son Güncelleme:

Türk mutfak kültüründe yeri vazgeçilmez olan soğan hemen hemen her yemeğin içerisinde bulunur. Çoğu yemeğe kullanacağımız soğanı ise kavrulmuş şekilde tercih ederiz. Anak soğanın kavrulması konusunda ne yazık ki yanlış bir pişirme yöntemi kullanıyoruz. Soğanın yağda kavrularak pişirilmesi fazlasıyla sağlıksız.

Yemeklerde kullanılmak üzere kavrulan soğanın kavrulması esnasında yağ kullanmanın zararını öğrendiğinizde bir daha asla soğanı bu şekilde pişirmeyeceksiniz. İşte soğanı yağda kavurmanın zararı:

Kaynak: Haber Global TV