Bunu öğrendikten sonra soğanı asla yağda kavurmayacaksınız! Aslında o kadar zararlıymış ki yiyeni pişman ediyor

Soğanın yağda kavrulması hem soğan içerisinde suyun buharlaşmasına ve yemeğe verdiği tadın ortadan kaybolmasına hem de içerdiği sağlıklı bileşenlerden yararlanamamanıza neden oluyor. 

Öte yandan yağ uzun süre ısıtmaya dayanan bi sıvı değildir ve soğan kavurma esnasında yağ yanmaya başlar. Yanan yağda ise kanserojen madde oluşumu gerçekleşir. soğan tarafından emilen yağ ile birlikte ise bu kanserojen maddeleri vücudunuza aşmış oluyorsunuz. Yani yemeklerde kullandığınız soğanı yağda kavurmanın kanser riski bulunuyor. 

Bu nedenle yemek hazırlarken soğanı çok az su ile birlikte kavurmaya başlarsanız soğan da kısa sürede kendi iç suyunu bırakacak ve kolaylıkla kavrulacaktır. Bu şekilde kavurduğunuz zaman tüm faydalarından yararlanmanız mümkün hale gelir. 

Kaynak: Haber Global TV