Bu trafik işaretinin anlamını çoğu kimse bilmiyor! 27 işarette sen de kendini test et!

Bütün yasaklamaların ve kısıtlamaların sonu (19. soru): Yoldaki yasaklama ve kısıtlamaların sona erdiğini gösteren bu işaretin bilinirlik yüzdesi %32 olarak elde edilmiştir. Soruya verilen
cevaplar incelendiğinde, diğer cevap seçenekleri arasında dengeli bir dağılımın olduğu görülmektedir. Bu durum, katılımcıların bu trafik işareti hakkında yeterince bilgi sahibi olmadığının bir göstergesidir.

Karşıdan gelene yol ver (21. soru): Anket sonuçlarına göre, bu işaretin, bilinirlik yüzdesi en düşük trafik işareti olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Katılımcıların %61’ i bu soru için “İki yönlü yol” cevabını vermiştir.

Anayol sonu (22. soru): Bilinirlik yüzdesi %41 olarak elde edilmiş olan trafik işaretidir. Bu soruya yanlış cevap veren katılımcıların çoğu bu işaretin anlamını “Otoyol sonu” olarak yorumlamıştır.

Park etmek yasaktır (26. soru): Özellikle şehir içinde sıkça karşılaşılan bu trafik işaretinin bilinirlik yüzdesi oldukça düşük (%32) elde edilmiştir. Denizli kent merkezi ölçeğinde düşünüldüğünde, cadde ve sokaklardaki yanlış park etmenin trafik akışı ile alakalı sorunları da beraberinde getirdiği ortadadır. Bu durumda, sürücülerin trafik işaretleri hakkında daha fazla bilinçlendirilmesi ve farkındalık düzeylerinin arttırılması, kesinlikle sağlanması gereken bir husustur.

Kaynak: Diğer