Bu trafik işaretinin anlamını çoğu kimse bilmiyor! 27 işarette sen de kendini test et!

Kontrollü demiryolu geçidi (6. soru): Anket sonuçlarına göre, bilinirlik yüzdesi %55 olarak elde edilen trafik işaretidir. Eldeki veriler ışığında, bu soruya yanlış cevap verenlerin çoğunun, bu işaretin anlamını “Kontrolsüz demiryolu geçidi” olarak yorumladıkları görülmüştür.

 Tehlikeli viraj yön levhası (8. soru): Çalışma kapsamında, bilinirlik yüzdesi %23 olarak elde edilmiştir. Katılımcıların yaklaşık %30’ u bu işaretin anlamını “Sola tehlikeli viraj” olarak yorumlarken, %40’ ı ise “Sola devamlı viraj” seçeneğini tercih etmiştir.

 Yol ver (14. soru): Özellikle, sinyal ile denetimin yapılmadığı kavşaklarda karşımıza çıkan “Yol ver” trafik işaretinin bilinirlik yüzdesi %51 olarak elde edilmiştir. Bu işaretin bilinirlik oranının yarı yarıya olması, sinyal denetimsiz kavşaklardaki trafik kazası görülme sıklığının fazla olmasının nedenini açıkça ortaya koymuştur.

Taşıt trafiğine kapalı yol (18. soru): Bilinirlik yüzdesi %29 olarak elde edilmiş olan trafik işaretidir. Katılımcıların çoğu bu işaretin anlamını “Taşıt trafiğine açık yol” veya “Bütün yasaklama ve kısıtlamaların sonu” olarak yorumlamışlardır.

Kaynak: Diğer