Börek kıvamında olan kek! Deneyen herkes kahvaltılarda sürekli yapıyor
Börek kıvamında tuzlu kek yapmak sanıldığı kadar zor değil. İşte börek kıvamında tuzlu kek tarifi.
Tuzlu kekler, çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem pratik hazırlanışı hem de doyurucu yapısıyla sofralarımızda kendine sıkça yer bulur. Ancak, tuzlu kekin börek kıvamında olması, onu bir adım daha öne çıkarır. Peki, bu kıvamı yakalamak sanıldığı kadar zor mu? Kesinlikle hayır! İşte size börek kıvamında tuzlu kek hazırlamanın püf noktaları ve detaylı tarifi.
Malzemeler:
250 ml’lik bardak ölçüsüyle;
2 bardak kırmızı mercimek
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 bardak yoğurt
1 bardak rendelenmiş cheddar veya taze kaşar peyniri
200 gr lor peyniri
4 yumurta
2 dal taze soğan, incecik doğranmış
8 - 9 dal dereotu, incecik doğranmış
8 - 9 adet biberli yeşil zeytin, minik doğranmış