Börek kıvamında olan kek! Deneyen herkes kahvaltılarda sürekli yapıyor
Üzerine:
2 yemek kaşığı iç kabak çekirdeği
Yapılışı:
*Mercimeği yıkayıp üzerini dört parmak aşacak gibi su ekleyin ve en az 2 saat veya bir gece serin bir yerde bekletin.
*Islanan mercimeği süzgeçten geçirin (ıslama suyundan yarım bardak
ayırın). Süzülmüş mercimeği yarım bardak suyuyla birlikte püre
haline gelene kadar blenderden geçirin ve büyük bir karıştırma
kabına aktarın. Üzerine kabartma tozu, karbonat, baharatlar, tuz ve
zeytinyağını ilave edip spatula yardımıyla karıştırın. Yoğurt,
rendelenmiş peynir, lor, yumurtalar, taze soğan, dereotu ve zeytini
ekleyip homojen kıvama gelene kadar karıştırın.