Birçok kişi sırrını bilmiyordu! Sarımsağı bozulmadan saklamanın yolu
Keskin tadı, kendine has kokusu ile şefaat ettiği yemekleri adeta lezzet fırtınasına çevirir sarımsak. Lezzetinin yanı sıra vücut için faydaları da saymakla tükenmez. Antibiyotik olarak da tanınan sarımsak çinko, kükürt gibi bileşenleri ve A, B1, C gibi vitaminleri de barındırır. Saklaması da oldukça kolay!
BUZDOLABI MI, KİLER Mİ?
Buzdolapları (aşağı yukarı 4°C) sarımsaklar için uzun vadeli ve
doğru bir şekilde saklama yeri olamaz. Çünkü mevcut sıcaklık,
sarımsakları filizlenmeye teşvik eder. Bunun yerine
sarımsaklarınızı soymadan serin, kuru ve iyi havalandırılmış kiler
gibi bir alanda saklamanız daha yerinde bir tercih olur.