Belki de her gün tüketiyoruz ama dikkat etmiyoruz! Yumurta pişirirken yapılan hatalar nelerdir? Yumurta pişirirken nelere dikkat edilmeli?

Yumurta, tok tutması ve zengin besin değerleri ile tariflerde sıklıkla kullanılan gıda ürünlerinden birsi olarak öne çıkmakta. Peki yumurta pişirirken yapılan hatalar nelerdir? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Yumurta, yeri geliyor kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi yeri geliyor tatlıların ana malzemesi olarak mutfaklarda kullanılıyor. Omlet, menemen, çılbır gibi nefis tariflerin baş rol oyuncusudur. Haşlaması ayrı, kızartması ayrı lezzetlidir.

Ancak hem tadıyla, hem de faydalarıyla mutfağın her alanında kullanılan yumurtayı pişirirken zaman zaman herkesin yaptığı bazı hatalar var. İşte, fark etmeden yaptığımız yumurta pişirme hataları ve çözüm önerileri:

Çırpılmış yumurtayı yüksek ateşte pişirmek

Çırpılmış yumurtayı yüksek ateşte pişirmek, yumurtanın yanmasına ve lezzetinin kaybolmasına neden olur.

Kaynak: Haber Global TV