Avcılar'da yıllardır aynı direğe yuva yapan leylek mahallenin maskotu oldu: “Onu görünce çocuğum gelmiş gibi sevindim”

Avcılar'da yıllardır aynı direğe yuva yapan leylek mahallenin maskotu haline geldi. Leyleğe ‘Hacı Leylek' ismini veren mahalle sakinleri her göç mevsiminde Hacı Leylek'in yolunu gözler oldu.

Son Güncelleme:

“O artık ailemizden biri oldu. Görünce çocuğum gelmiş gibi sevindim”

Hacı Leylek'in mevsiminden 10 gün önce geldiğini görünce mutluluğunu “Sanki çocuğum gelmiş gibi sevindim” diyerek ifade eden mahalle sakini Yasin Karadavut, “Ben 2018'de buraya taşındım. Ben geldiğimde buradaydı. Hacı Leylek olarak biliniyor. Her sene gelir leyleğimiz. Biz ondan o bizden memnun her sene evine döner. Ayrıca orada küçük kuş yuvaları var. Leyleğimiz artık aileden biri gibi. Biz artık bahar geldiği zaman bekleriz leyleğimizi. Bu sene 10 gün kadar erken geldiler. Sıcaklar biraz daha erken başladığı için. Ben sabah işe giderken gördüm sanki çocuğum gelmiş gibi sevindim. O derece artık ailemizden biri oldu” dedi.

Türkiye'nin en meşhur koyunu: Gülçin'e bir şey olsa hiç yaşayamam Tatbikat gerçekçi olsun diye sinir krizi geçirdi İki yılanın 'dansı' kamerada: İşte o çiftleşme ritüeli Çiftleşmiş su samurlarının el ele uyuduğu görüntüler sosyal medyayı salladı Kendisini sevdirmek için uğraştı, kazın masum çabaları güldürdü Portakal bahçesinde çiftleşen 2 kara yılan böyle görüntülendi