Aslında böyle yıkamak gerekiyormuş! Meyve ve sebzeleri meğer yıllardır yanlış şekilde yıkıyormuşuz
Meyve ve sebzelerin yıkanması konusunda bazı durumlara dikkat edilmesi gerekiyor. Meyve ve sebzeleri yıkarken kullanılan yöntemlerde dışarıdan getirilen bakteriler ile mikroplar yeterince temizlenmiyor. Meyve ve sebze temizliğinde yetersiz kalınması hazırladığımız yemeklerde ya da meyve yediğimizde tüm bu zararlı mikrop ve bakterileri vücudumuza almamız demek oluyor.
Meyve ve sebzeleri yıkarken yapılan bu hata yalnızca su kullanarak yıkamak. Tek başına su meyve ve sebzelerdeki kirlerin temizlenmesini sağlamıyor. Bu nedenle meyve ve sebze temizliğinde kullanılan suyun doğal yöntemler ile desteklenmesi gerekiyor.
Meyve ve sebzeleri yıkarken ilk olarak yıkanacak gıdaları bir su dolu kap içerisine alın. Ardından yıkama kabının içerisine 1 yemek kaşığı karbonat ve 1 çay bardağı elma sirkesi ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra bu şekilde bir süre meyve ve sebzeleri bekletin. Tortuların kap yüzeyine çıktığını göreceksiniz.
Kaynak: Haber Global TV