Anne eli değmiş gibi pişecek! Köfte hazırlarken bu yöntemi kullananlar başka bir şey yemiyor

Sevilen Türk yemeklerinden biri olan köfteyi hazırlamak için belirli detaylara dikkat etmelisiniz. Kıyam etinden hazırlanan köfteler pişerken çoğu zaman içlerindeki suyu kaybederek kurumaya başlar. Bu kurumayı önlemek ve tıpkı anne eli değmiş gibi lezzetli köfteler hazırlamak için doğal yöntemler kullanabilirsiniz.

Son Güncelleme:

En sevilen Türk yemeklerinden biri olan köfte birden fazla şekilde pişirilebilir. Her ne kadar harcı için sabit bir yemek tarifi olsa da köfte fırında, ızgarada ve tavada farklı yöntemler ile pişirilir. Belirli tat ayrılıklarını da ortaya çıkaran bu pişirme yöntemleridir. 

Köftenin farklı pişirme yöntemleri ile hazırlanması tadında farklılıklar oluştursa da çoğu zaman köfte pişirirken ortaya çıkan sorun aynıdır. Köfte içerisindeki et suyunu dışarı bırakarak kurur ve kurumuş bir köfte sulu pişerken olduğu kadar tat vermez. Bu noktada yemek tarifleri içerisinde sulu köfte hazırlamanın püf noktası olan doğal yöntemler ön plana çıkıyor. İşte sulu ve anne eli değmiş gibi köfteler hazırlamanın püf noktası: