Afrika sıcaklarında aman dikkat! Uzmanlar bu havada klima çalıştıran herkesi uyardı, o hastalığa yakalanma riskini doğuruyor

Ülkemizde Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasının etkili olduğu yaz günlerinde uzmanlar serinlemek adına klima kullanan herkesi uyardı. Klima kullanımının belirli hastalıklara yakalanma riskini ortaya çıkardığı belirlendi.

Son Güncelleme:

Yaz aylarının sıcak geçmesi hali hazırda beklenen bir durum olsa da ülkemizde bu yaz özellikle normalden daha sıcak geçiyor. Özellikle Temmuz ayı içerisinde Afrika'dan gelen sıcak hava dalgası ile birlikte havalar iyice boğucu olmaya başladı. Bu durum da tabii ki serinleme ihtiyacının tavan yapmasına neden oldu ve pek çok kişi serinlemek için klimaları açıp kapı pencereleri kapatmaya başladı. 

İşte bu yaygın alışkanlık ise bazı hastalık risklerinin artmasına neden oluyor. Sağlık açısından zararı olamadığı düşünülse de klimanın açık olduğu alanda beklemek kişilerin belirli sağlık sorunları ile karşı karşıya kalma riskini doğuruyor. Uzmanlar klima kullanımında dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor. İşte klimanın neden olabileceği zararlar: