Afrika sıcaklarında aman dikkat! Uzmanlar bu havada klima çalıştıran herkesi uyardı, o hastalığa yakalanma riskini doğuruyor

Pek çok kişi evlerinde klima çalıştırarak sıcak havalardan etkilenmemeyi umuyor. Ancak klimaların çalıştığı odalarda meydana gelen bazı durumlar var. Bu durumlar karşısında dikkatli olunmadığı takdirde sağlık sorunları ile karşı karşıya kalma riski ortaya çıkıyor. 

Klima kullanımı konusunda ilk bilinmesi gereken klimaların çalıştığı odada nem seviyesini düşürdüğüdür. Bu durum da ciltte kuruluk, mukozada  kuruluk, bezle, farenjit ve sinüzit gibi hastalıkların ortaya çıkmasına yol açabiliyor. Bu durum daha uzun süre tekrarlandığı takdirde zatürreye kadar ilerleyen bir hastalık zincirine sebep olabiliyor. 

Ayrıca klimaların çalıştığı odada kalabalık halde duruluyorsa kişilerden birinin akciğer yolu enfeksiyonu taşıması diğer kişilere de bulaşma riskini artırıyor. Bunun dışında kas spazmları ve romatizma gibi sorunlar da klima kullanımından kaynaklanabiliyor.

bu gibi sorunlardan kaçınmak için klimaların çalıştığı odalara bir kap içerisinde su bırakmak gerekiyor. Odada buharlaşan su nem oranını yükseltecek ve kuruluk, spazm ya da hastalık gibi risk unsurlarından korunmanızı sağlayacak.